Магарешкото мляко – един от най-търсените в Европа естествени продукти за борбата с Covid-19

Магарешкото мляко укрепва имунната система и се бори успешно с Covid-19, твърдят експерти. В момента то е страшен хит в европейските страни, защото е богато на витамини и е отлично средство подсилване на имунната система срещу коронавируса.

Всички, които са изпробвали този древен, но позабравен в наши дни лек потвърждават, че магарешкото мляко отлично укрепва здравето, тъй като хранителният му профил е подобен на майчината кърма. Търсенето се е повишило до такава степен, че собствениците на ферми, не могат да смогнат да отговорят на голямото търсене.

Потреблението на магарешко мляко нарасна рязко заради вирусните инфекции, но, всъщност то има и много други ползи за човешкото здраве, на които ще се спрем сега.

Магарешкото мляко – древно лекарства срещу множество болести

Хората са ценели лечебните свойства на магарешкото мляко още от дълбока древност. Достигналите до нас исторически източници го посочват като много търсен лек за редица заболявания и превенция срещу тях.

Лечебните качества на магарешкото мляко

Лечебните качества на магарешкото мляко са обявени за първи път от древногръцкия лекар Хипократ, който го препоръчва за борба с множество здравословни проблеми, включително проблеми с черния дроб, треска, инфекциозни заболявания, отравяния, болки в ставите и кръвотечение от носа.

За египетската царица Клеопатра пък се знае, че се е къпела в магарешко мляко всеки ден, като ценният еликсир й е бил специално приготвян за нея. За това са се грижили над 700 кърмещи магарета. Процедурата й е била препоръчана от най-уважаваните по онова време лечители и е имала за цел заличаване мимическите бръчки и постигането на по-деликатна и бяла кожа. Като знаем за огромните успехи, които Клеопатра е постигала с противоположния пол, изобщо не е трудно да повярваме, че може би част от невероятния й чар се е дължал именно на разкрасителните процедури с магарешко мляко.

Прясното магарешко мляко е било широко разпространено и в Лондон през 19-ти век, като по-добра и лечебна алтернатива кравето мляко.

Магарешкото мляко съдържа ценни витамини и есенциални мастни киселини

Магарешкото мляко е богато на витамини и есенциални мастни киселини. Според Организацията по прехрана и земеделие на ООН, то притежава има „специални хранителни ползи“. Разглежда се и като най-добрата алтернатива за кърмачета, засегнати от алергии към протеини от краве мляко.

Магарешкото мляко е богато на лактоза

Според проучване на ООН, тъй като е богато на лактоза и с ниско съдържание на мазнини, магарешкото мляко е подходящо за огромна част от населението, дори за тези хора, които са алергични към кравето мляко.

Магарешкото мляко съдържа антибактериални протеини и антиалергени

То също така съдържа антибактериални протеини и антиалергени – вещества, които регулират имунната система, противодействат на алергичните реакции облекчават кожни състояния като псориазис и екзема, астма и бронхит.

Share this post